• Meniu
  • Kategorijos

  • Šiemetiniai grybai tikrai skanūs!
    Sriubytė...sriubytė....

    Reikės:
    • Paruoštų grybų (skanu  ir su šampinjonais)
    • 2 didesnių bulvių
    • 2 svogūnų
    • keletos česnako skiltelių
    • poros šaukštų miltų
    • apie 100-200 ml. pieno (priklausomai kokio tirštumo norite sriubos)
    • prieskoniai
    • batonas (skrebučiams)


    Supjaustytus grybus kartu su prieskoniais verdame apie 20-30min. Tada įberiame supjaustytas bulves.
    Baltas padažas: Svogūnus ir česnakus apkepame iki auksinės spalvos..dedame porą šaukštų miltu...ir bemaišant vis po truputį pilti pieną. Kai gaunasi reikiamo tirštumo padažas - supilame į sriubą ir dar paverdame apie 10 minučių. Nepamirškite vis pamaišyti, kad nesušoktų miltai!


    Skrebučiams:
    Supjaustyti batoną į kubelius. Sausoje keptuvėje pakepti (vis pamaišant) apie 5 minutes. Sriubą apibarstyti prieš patiekiant.


    Skanaus!

    . 21 August 2011 .

    Balta GRYBŲ sriuba

    21 August 2011 .


    Šiemetiniai grybai tikrai skanūs!
    Sriubytė...sriubytė....

    Reikės:
    • Paruoštų grybų (skanu  ir su šampinjonais)
    • 2 didesnių bulvių
    • 2 svogūnų
    • keletos česnako skiltelių
    • poros šaukštų miltų
    • apie 100-200 ml. pieno (priklausomai kokio tirštumo norite sriubos)
    • prieskoniai
    • batonas (skrebučiams)


    Supjaustytus grybus kartu su prieskoniais verdame apie 20-30min. Tada įberiame supjaustytas bulves.
    Baltas padažas: Svogūnus ir česnakus apkepame iki auksinės spalvos..dedame porą šaukštų miltu...ir bemaišant vis po truputį pilti pieną. Kai gaunasi reikiamo tirštumo padažas - supilame į sriubą ir dar paverdame apie 10 minučių. Nepamirškite vis pamaišyti, kad nesušoktų miltai!


    Skrebučiams:
    Supjaustyti batoną į kubelius. Sausoje keptuvėje pakepti (vis pamaišant) apie 5 minutes. Sriubą apibarstyti prieš patiekiant.


    Skanaus!

    20 August 2011 .



    Keletas žingsnių, jokio vargo, likučių panaudojimas ir tikrai skanu - tai kas man patinka!
    1. Šaldytos tešlos lakštai (dedu iškart iš šaldiklio)
    2. Lydytas sūrelis (kumpio skonio)
    3. Dešrytė pagal skonį


    4. Marinuoti agurkiukai

    5. Padažas ir prieskoniai
    6. Tarkuotas sūris


    15-20 minučių orkaitėje
    ir...

    Skanaus!
    17 August 2011 .

    Taip jau išpuolė, kad pačios gimtadienis vasarą...Šią dieną paminėjau labai ramiai...šėliojimus pasilikau po keletos savaičių tam tinkamoje vietoje...tam tikru laiku :) Su gimtadieniu save pačią!


    Naminis pyragas su varške ir obuoliais

    • 200g. varškės
    • 5 obuoliai
    • 4 šaukštai miltų
    • 1 pakelis kepimo miltelių (11g.)
    • 100g. cukraus
    • žiupsnelis druskos
    • išlydyto 100g. sviesto
    • 2 kiaušiniai
    • keletą šaukštų grietinės
    • cinamonas, uogienė
    Išplakti kiaušinius. Sudėti cukrų, druską, sviestą. Maišyti kol ištirps. Po to sudėti grietinę, varškę, kepimo miltelius, miltus. Vėl išmaišyti. Supilti į kepimo formą ir ant viršaus dėti nuluptus ir supjaustytus obuolius. Apibarstyti cinamonu...jei patinka aptepti uogiene. Šiuo atveju tepiau abrikosų uogienę. Ir į įkaitintoje 180 laipsnių orkaitėje kepti apie 45min.



    Skanaus!
    09 August 2011 .